Energy Traffic Education

Autorijles in Zwolle : Energy Traffic Education

Iedereen die begint met autorijlessen vraagt zich af wat er de eerste rijles aan bod komt.

Je hebt vast wel verhalen van anderen gehoord dat ze uitleg kregen over hoe te koppelen en te schakelen, waar de rem zit en hoe de richtingaanwijzer werkt en daarna mag je wegrijden. Maar kijk nog wel even of het veilig is! En dan slaat de paniek toe. Kijken, sturen, gas geven en de koppeling op laten komen en dan ook nog op alle andere weggebruikers letten. Alles nu al tegelijk en dat in de eerste 10 minuten van je eerste autorijles!

Bij onze autorijles in Zwolle dus niet. Wij bouwen het stapsgewijs op. Hierdoor krijg je vanaf de eerste minuut dus niet meer te doen dan je aankan. Het voordeel van deze werkwijze is dat elk onderdeel van de bediening van de auto eerst uitgelegd wordt en daarna geoefend. Als je dat onderdeel beheerst gaan we de volgende handeling leren. Je leert dus autorijden in stappen.

Ook bij het leren van de bijzondere verrichtingen passen we deze werkwijze toe. De hellingproef, recht achteruit rijden, een bocht achteruit rijden, het keren d.m.v. steken of met een halve draai, het parkeren van de auto in een parkeervak en het fileparkeren, alles leer je in stappen. Hierdoor leer je sneller en dat is dan weer goed voor je banksaldo. 

Dat onze stapsgewijze aanpak werkt blijkt wel uit ons slagingspercentage. In 2018 100%

Tevens ga je beginnen met het leren van je theorie. Je zult merken dat je de situaties die je in de praktijk meemaakt al in je theorieboek hebt gelezen. 

Op ongeveer driekwart van je opleiding doe je de Tussen Tijdse Toets, TTT, bij het CBR in Zwolle. Je gaat dan met een examinator rijden. Onderweg doe je 2 bijzondere verrichtingen en laat je zien wat je al kunt. Na afloop krijg je van de examinator uitleg over je verbeterpunten en heb jij een goed beeld van waarop een examinator let tijdens je praktijkexamen. Met deze verbeterpunten gaan we dan weer aan de slag. Doe je de verrichtingen op een veilige en correcte wijze dan verdien je hiervoor vrijstelling tijdens het praktijkexamen. 

Autorijles is voor iedereen anders. Vergelijken mag maar bedenk dat de één meer theoretisch is en de ander meer praktijkgericht. De één vindt het autorijden heel makkelijk, de ander heeft er meer moeite mee. Door onze lange ervaring bieden wij iedereen de passende begeleiding om het rijbewijs te halen. 

Tevens kun je bij ons voor een automaat kiezen. Hiervoor staat een Toyota Auris Hybrid voor je klaar. Een automaat heeft als grote voordeel dat je minder handelingen hoeft te doen. Het koppelen en het schakelen wordt je volledig uit handen genomen, net zoals in de hedendaagse sportwagens en bijvoorbeeld in de Formule1. Tevens komen er steeds meer automerken die auto's standaard van een automaat voorzien. Wil je zelf schakelen dan moet je dat bestellen. Kortom, een automaat is helemaal van deze tijd!

Kortom: zoek je kwalitatieve autorijles in Zwolle met 100% slagingskans, neem contact op met ons!

 

Extra aandacht

Autorijles is voor iedereen anders. De één vindt het rijden heel gemakkelijk, de ander heeft meer moeite of vindt het autorijden eng. Ook als je niet zo zeker in de auto stapt, ben je bij autorijschool Energy Traffic Education aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring bieden we voor iedereen de passende begeleiding om het rijbewijs te halen.

Heb je last van faalangst of rijangst? Met extra aandacht en een rustige aanpak haal ook jij je rijbewijs! Hiervoor kun je kiezen uit een schakelauto of een automaat. Een automaat biedt je het voordeel dat je aandacht volledig op de verkeerstaak kunt richten. Het vooroordeel dat een automaat "minder" is zetten we ook gelijk overboord. Alle sportwagens zijn tegenwoordig alleen nog maar met een automaat te krijgen!

Ook mensen met adhd of autisme kunnen bij ons terecht. Samen werken we aan het behalen van je rijbewijs. Het CBR stelt hier wel voorwaarden aan maar die zijn zelden een beperking. Kijk hiervoor op www.cbr.nl/adhd of www.cbr.nl/autisme.

Tevens begeleiden wij mensen die na een herseninfarct weer met de auto aan het verkeer willen gaan deelnemen.

2toDrive

Vanaf 18 jaar mag je in Nederland autorijden met een geldig rijbewijs. Maar met je rijlessen en autorijden onder begeleiding kan je al eerder beginnen. Dit heet 2toDrive en bij Energy Traffic Education kan ook jij al vanaf 16½ jaar beginnen met je rijopleiding. Je doet als je 17 bent examen en mag na een geslaagd examen tot je 18 bent met een begeleider de weg op. Je mag 5 begeleiders opgeven die 5 jaar of langer hun rijbewijs hebben.

 

Tarieven rijopleiding

Autorijles per uur (60min)

€ 46

Tussentijdse toets incl. autohuur

€ 175

Praktijkexamen incl. autohuur

€ 239

Herexamen incl. autohuur

€ 239

Praktijkexamen faalangst incl. autohuur

€ 275

Herexamen faalangst incl. autohuur

€ 275

BNOR examen incl. autohuur

€ 261

Theorieboek en oefenboek

€ 37

Theorie cursus online per maand

€ 10

Theorie examen

€ 40

Theorie examen extra tijd

€ 53

Theorie examen individueel

€ 97

 

Tarieven rijopleiding

Autorijles per uur (60min)

€ 46

Tussen Tijdse Toets incl. autohuur

€ 170

Prakijkexamen incl. autohuur

€ 235

Herexamen incl. autohuur

€ 235

Praktijkexamen faalangst incl. autohuur

€ 275

Herexamen faalangst incl. autohuur

€ 275

BNOR examen incl. autohuur ( 4x gezakt)

€ 259

Theorieexamen

€ 40

Theorieexamen individueel

€ 97

Theorie examen extra tijd                                     € 53

Theorieboeken                                                     € 37

Internet theorie code per maand                          € 10