Energy Traffic Education voor autorijles in Zwolle

Stapsgewijze aanpak met een slagingskans van 100%

Contact

Iedereen die begint met autorijlessen vraagt zich af wat er de eerste rijles aan bod komt

Je hebt vast wel verhalen van anderen gehoord dat ze uitleg kregen over hoe te koppelen en te schakelen, waar de rem zit en hoe de richtingaanwijzer werkt en dat je daarna mag wegrijden. Maar kijk nog wel even of het veilig is! En dan slaat de paniek toe. Kijken, sturen, gas geven, de koppeling op laten komen en dan ook nog op alle andere weggebruikers letten. Alles nu al tegelijk en dat in de eerste 10 minuten van je eerste autorijles!

 

Bij Energy Traffic Education doen we dat dus niet. Wij bouwen stapsgewijs op. Hierdoor krijg je vanaf minuut één dus niet meer te doen dan dat je aankunt. Het voordeel van deze werkwijze is dat elk onderdeel van de bediening van de auto eerst uitgelegd wordt en daarna geoefend. Als je een onderdeel beheerst, gaan we de volgende handeling leren. Je leert dus autorijden in stappen.

Ook bij het leren van de bijzondere verrichtingen passen we deze werkwijze toe. De hellingproef, recht achteruitrijden, een bocht achteruitrijden, het keren door middel van steken of met een halve draai, het parkeren van de auto in een parkeervak en het fileparkeren: alles leer je in stappen. Hierdoor leer je sneller en dat is dan weer goed voor je banksaldo. 

Dat onze stapsgewijze aanpak werkt, blijkt wel uit ons slagingspercentage. In 2019 100%. 

Theorie

Ook ga je beginnen met het leren van je theorie. Je zult merken dat je de situaties die je in de praktijk meemaakt al in je theorieboek hebt gelezen. 

Op ongeveer driekwart van je opleiding doe je de TussenTijdse Toets, TTT, bij het CBR in Zwolle. Je gaat dan met een examinator rijden. Onderweg doe je twee bijzondere verrichtingen en laat je zien wat je al kunt. Na afloop krijg je van de examinator uitleg over je verbeterpunten en heb jij een goed beeld van waarop een examinator let tijdens je praktijkexamen. Met de verbeterpunten gaan we dan weer aan de slag. Doe je de verrichtingen op een veilige en correcte wijze, dan verdien je hiervoor vrijstelling tijdens het praktijkexamen. 

 

Autorijles is voor iedereen anders. Vergelijken mag maar bedenk dat de één meer theoretisch is en de ander meer praktijkgericht. De één vindt het autorijden heel makkelijk, de ander heeft er meer moeite mee. Door onze lange ervaring bieden wij iedereen de passende begeleiding om zijn of haar rijbewijs te halen.

Meer weten?

Tarieven autorijles

 • Autorijles per uur (60 min)

  € 54,-

 • Tussentijdse toets incl. 1 uur autohuur

  € 185,-

 • 1e praktijkexamen incl. 1 uur autohuur

  € 250,-

 • Herexamen incl. 1 uur autohuur

  € 250,-

 • 1e praktijkexamen faalangst incl. 1,5 uur autohuur

  € 312,-

 • Herexamen faalangst incl. 1,5 uur autohuur

  € 312,-

 • BNOR examen incl. 1,5 uur autohuur

  € 275,-

 • Set theorie en vragenboek NL

  € 40,-

 • Theoriecursus online per maand

  € 10,-

 • Theorie-examen regulier

  € 46,-

 • Theorie-examen extra tijd

  € 58,-

 • Theorie-examen individueel

  € 105,-

Extra aandacht

Autorijles is voor iedereen anders. De één vindt het rijden heel gemakkelijk, de ander heeft meer moeite of vindt het autorijden eng. Ook als je niet zo zeker in de auto stapt, ben je bij Energy Traffic Education aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring bieden we iedereen de passende begeleiding om het rijbewijs te halen.

 

Heb je last van faalangst of rijangst? Met extra aandacht en met een rustige aanpak haal ook jij je rijbewijs! Hiervoor kun je kiezen uit een schakelauto of een automaat. Een automaat heeft als voordeel dat je je aandacht volledig op de verkeerstaak kunt richten. Het vooroordeel dat een automaat 'minder' is zetten we meteen overboord. Alle sportwagens zijn tegenwoordig alleen nog maar met een automaat te krijgen!

ADHD of autisme?

Ook mensen met ADHD of autisme kunnen bij ons terecht. Samen werken we aan het behalen van je rijbewijs. Het CBR stelt hier wel voorwaarden aan maar die zijn zelden een beperking. Kijk hiervoor op www.cbr.nl/adhd of www.cbr.nl/autisme.

Tevens begeleiden wij mensen die na een CVA weer met de auto aan het verkeer willen gaan deelnemen.

2toDrive

Vanaf 18 jaar mag je in Nederland autorijden met een geldig rijbewijs. Maar met je rijlessen en met autorijden onder begeleiding kun je al eerder beginnen. Dit heet 2toDrive en bij Energy Traffic Education kan ook jij al vanaf zestien en een half jaar beginnen met je rijopleiding. Je doet als je zeventien bent examen en mag na een geslaagd examen tot je achttien bent met een begeleider de weg op. Je mag vijf begeleiders opgeven die vijf jaar of langer hun rijbewijs hebben.