10 rijlestips voor beginner

Iedereen die aan rijlessen begint, wil het liefst zo snel mogelijk zijn of haar rijbewijs halen om daarna zelfstandig de weg op te gaan. In deze blog lees je 10 praktische tips die je gaan helpen om nog sneller je rijbewijs te halen. Heel veel succes!

10 tips
Tip 1: ieder begin is moeilijk
Niemand stapt voor de eerste keer in een auto en rijdt er vervolgens zonder problemen mee weg. Iedereen begint bij het begin, al zullen sommigen dit niet toegeven. Neem de tijd om de auto te leren kennen en schaam je niet als je hem in het begin vaak laat afslaan; dat overkwam ons allemaal.

Tip 2: kijken, kijken, kijken
Een belangrijk onderdeel van autorijden is kijken. Kijken naar wat er om je heen, naast je en achter je gebeurt. Voor een deel heb je hier spiegels voor, maar die moet je echt leren gebruiken. Oefen het kijken continu, ook als je zelf niet degene bent die rijdt.

Tip 3: tijdstip en omgeving
Vraag aan je rijinstructeur om je met zoveel mogelijk verschillende verkeerssituaties in aanraking te laten komen, door veel van route te veranderen. Neem ook les op verschillende tijden; het is namelijk niet altijd even druk op de weg.

Tip 4: ben uitgerust
Zorg dat je, voordat je achter het stuur gaat zitten, goed uitgerust bent. Ben je dit niet dan zul je je minder goed kunnen concentreren en zal het rijden niet zo goed gaan.

Tip 5: maak aantekeningen
Houd een boekje bij over je vorderingen en schrijf ook op wat minder goed ging. Je zult merken dat je sneller vooruit gaat dan je denkt.

Tip 6: zonder fouten bestaat niet
Iedereen maakt tijdens zijn of haar rijlessen fouten en dat mag ook; je bent aan het leren. Baal hier niet van maar zie dit als positief; die fout maak je waarschijnlijk niet nog een keer.

Tip 7: een parkeergarage en een McDrive
Er zijn situaties waarin het heel belangrijk is om goed inzicht n een goede controle over de auto te hebben. Vraag je instructeur je een keer te laten parkeren in een parkeergarage en rijd samen door de McDrive. Je instructeur lust vast wel een bakje koffie.

Tip 8: inhalen
Inhalen is een lastige manoeuvre die je onzeker kan maken. Oefen dit dan ook zo vaak als mogelijk.

Tip 9: rotondes
Onze wegen liggen er vol mee; met rotondes en niet op alle rotondes gelden dezelfde regels. Oefen tijdens je rijles goed hoe je de verschillende rotondes moet nemen. Je zult merken dat je veel handelingen tegelijkertijd moet doen.

Tip 10: doe een power pose
Door een paar keer diep adem te halen en een power pose aan te nemen vlak voordat je rijles begint, zul je je zelfverzekerd voelen en dat komt de les ten goede.

0
Feed

Schrijf een reactie