5 tips om in één keer te slagen voor je bromfietstheorie-examen

Wil je graag op de bromfiets of scooter leren rijden? Voordat je aan rijlessen kunt beginnen, zul je je theorie-examen moeten halen. Je bromfietstheorie-examen is natuurlijk ontzettend spannend. Makkelijk is het niet – slechts 50% van de Nederlandse studenten haalt het examen in één keer. Maar met de goede voorbereiding (en misschien een beetje hulp van Energy Traffic Education uit Zwolle) lukt het ook jou best om voor het theorie-examen te slagen. Lees snel verder voor onze 5 beste tips!

 1. Begin op tijd met studeren
  We snappen natuurlijk best dat het heel verleidelijk is om het leren uit te stellen tot de avond voor je theorie-examen, maar je leert de stof toch echt beter als je ten minste een paar dagen van tevoren begint. Studeer elke dag een uurtje en wissel het lezen van de stof af met doen van oefeningen. Zo zul je alle informatie makkelijker tot je nemen en langer onthouden. En als je de stof goed beheerst, kun je met een stuk minder stress aan je examen beginnen.

 2. Herhaal de stof en maak een samenvatting in je eigen woorden
  Herhaling is een onmisbaar onderdeel van studeren en het maken van een samenvatting van de theorie is hierbij een uitstekend hulpmiddel. Schrijf in je eigen woorden alle informatie die belangrijk is (en vooral de stof waar je moeite mee hebt) op. Je bent zo actief bezig met de theorie, waardoor je deze sneller beheerst. Ook ga je zo gemakkelijk na of je de stof al onder de knie hebt – lukt het je niet een bepaald onderwerp samen te vatten, dan is dat een teken dat je hier nog wat meer aandacht aan moet besteden. Aan de hand van je eigen samenvatting kun je de stof vervolgens meerdere keren opnieuw doornemen. Hierdoor zul je de theorie je sneller eigen maken.

 3. Maak diverse oefenexamens
  Het maken van oefenexamens is een geweldige manier om te controleren of je de theorie al goed kent en om te zien naar welke onderwerpen je nog wat beter moet kijken. De meeste oefenexamens zien er hetzelfde uit als het echte theorie-examen, waardoor je een goed idee krijgt van wat je op de dag van je bromfietstheorie-examen kunt verwachten. Maak je veel oefenexamens, dan is de kans groot dat je een aantal vragen op het echte examen zult herkennen, waardoor je meteen al een paar goede antwoorden in je broekzak hebt.

 4. Herhaal de theorie op basis van de oefenexamens
  Maak je steeds dezelfde fouten in je oefenexamens of is er een bepaald onderwerp dat je nog niet snapt? Door te kijken wat je fout doet tijdens de oefenexamens, kun je precies zien welke stof je nog niet goed beheerst. Hierdoor kun je gericht de theorie over de betreffende onderwerpen bestuderen totdat je vrijwel geen fouten meer maakt.

 5. Vertrouw op jezelf en je voorbereiding
  Je weet dat je de stof goed onder de knie hebt en je weet precies wat je kunt verwachten van het bromfietstheorie-examen, omdat je meerdere oefenexamens hebt gemaakt. Haal een paar keer diep adem en vertrouw erop dat je alles hebt gedaan om klaar te zijn voor dit examen. Lees elke vraag goed en vertrouw op je eerste ingeving. Door vol zelfvertrouwen en zonder stress aan je examen te beginnen is de kans een stuk groter dat je slaagt!

  Wil je meer informatie over het bromfietstheorie-examen of toegang krijgen tot onze online theoriecursus? Neem contact op met Energy Traffic Education uit Zwolle.
0
Feed

Schrijf een reactie