7 tips om zo snel mogelijk je motorrijbewijs te halen

Motorrijden is fantastisch! Je in de buitenlucht snel kunnen verplaatsen, is voor velen van ons hét ultieme gevoel van vrijheid. Vooral in de lente en in de zomer, als het weer aangenaam is, zien we dan ook veel motoren op de weg. Om motor te mogen rijden, moet je echter wel een speciaal motorrijbewijs hebben. Heb je die nog niet, dan vind je hier 7 tips om dat rijbewijs zo snel mogelijk te halen.

Tip 1 Begin op tijd
Wil je in het voorjaar op pad kunnen met de motor, dan moet je van tevoren je rijbewijs halen. Dit kan prima in de winter. Op kou kun je je kleden en je doet meteen ervaring op in verschillende weersomstandigheden.

Tip 2 Kies voor een ervaren instructeur
Niet bij alle rijscholen ben je verzekerd van een goede motorinstructeur. Let hier wel op! Goede lessen zijn het begin van langdurig veilig motorrijden.

Tip 3 Bijzondere verrichtingen oefenen
Goed kunnen manoeuvreren met de motor is van levensbelang. Hiervoor moet je dan ook examen bijzondere verrichtingen doen. Zorg ervoor dat je een rijschool kiest, waar je deze op een afgesloten (oefen)terrein kunt oefenen.

Tip 4 Les iedere week
Om goed te leren motorrijden, is iedere week lessen een must! Zo houd je de vaart erin en doe je snel ervaring op.

Tip 5 Oefen goed voor je theorie-examen
Voor het behalen van je motorrijbewijs, is het opnieuw afleggen van het theorie-examen verplicht. Ook als je dit al ooit hebt gehaald. Zorg dat je op tijd slaagt, aders mag je niet op voor het praktijkexamen.

Tip 6 Neem genoeg lessen
Motor leer je alleen goed rijden door het te doen. Neem dan ook zeker voldoende lessen, zodat je ook in een keer kunt slagen voor je motorrijbewijs.

Tip 7 Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt bij je praktijkexamen. Draag de juiste kleding en ken de technische ins en outs van je motor uit je hoofd.

0
Feed

Schrijf een reactie