Autorijlessen in een automaat

Als je je autorijbewijs wil halen, denk je waarschijnlijk meteen aan rijlessen in een schakelauto. Maar als je snel en voordelig je rijbewijs wil halen of als je moeite hebt met schakelen, is het misschien een betere optie om te leren rijden in een automaat. Hier lees je wat de voordelen en nadelen zijn van het volgen van autorijlessen in een automaat bij Energy Traffic Education in Zwolle.

De verschillen tussen automaten en schakelauto's
Het enige verschil tussen een automaat en een schakelauto is dat je in een schakelauto met de koppeling en de versnellingspook zelf tussen de versnellingen schakelt, terwijl dit in een automaat – de naam geeft het al aan! – automatisch gaat. De pook in de automaat gebruik je alleen om te schakelen tussen vooruit rijden, achteruit rijden en parkeren. Een moderne automaat is erg efficiënt en meestal zuiniger dan een vergelijkbare schakelauto.

Wanneer kies je voor een automaatrijbewijs?

De twee voornaamste redenen om je automaatrijbewijs te halen zijn:

• Je vind leren schakelen moeilijk, je wil meer aandacht kunnen schenken aan het verkeer.
• Je wil je rijbewijs in kortere tijd en voor minder geld halen.

In een schakelauto moet je rekening houden met het toerental, en op het juiste moment schakelen naar de juiste versnelling. In een automaat is dit niet van toepassing, en kun je optimaal aandacht hebben voor het verkeer. Ook rijden in de file en wegrijden op een helling zijn in een automaat een stuk gemakkelijker.

Voor- en nadelen van rijles in een automaat
Rijles volgen in een automaat heeft diverse voordelen, maar ook een aantal nadelen. Hier zie je ze allemaal even op een rijtje.

Voordelen:
• Doordat je niet hoeft te leren schakelen, heb je minder rijlessen nodig en haal je sneller je rijbewijs. Hierdoor ben je ook een stuk goedkoper uit.
• Het theorie-examen is precies hetzelfde als dat voor de schakelauto. Als je later toch wil leren rijden in een schakelauto, hoef je alleen het praktijkexamen af te leggen.

Nadelen:
• Je mag met een automaatrijbewijs niet in een schakelauto rijden. Je verzekering is ook alleen geldig in een automaat.

Leren autorijden in een automaat: sneller en voordeliger
Omdat het leren autorijden in een automaat vaak als makkelijker wordt ervaren, kun je je rijbewijs een stuk sneller halen dan wanneer je lessen volgt in een schakelauto. Je automaatrijbewijs halen is daarom ook goedkoper! Zo kun je snel en voordelig veilig de weg op.

Wil je meer weten over autorijlessen in een automaat in Zwolle? Neem vrijblijvend contact op met Energy Traffic Education!

0
Feed

Schrijf een reactie